Служебният министър на туризма Евтим Милошев, който е на посещение във

...
Служебният министър на туризма Евтим Милошев, който е на посещение във
Коментари Харесай

Евтим Милошев: Няма как да докараме туристите при лоша инфраструктура

Служебният министър на туризма Евтим Милошев, който е на посещаване във Видин, съобщи, че няма туризъм без съгласуваност, без инфраструктура. И да създадем най-хубавата реклама, и да сътворяваме най-хубавия туристически артикул, в случай че няма съгласуваност, няма по какъв начин да докараме туристите, сподели Милошев.

По думите му страната може да помогне най-много с инфраструктурата. Затова доста интензивно работим с Министерството на районното развиване и благоустройството и с Министерство на вътрешните работи по отношение на визовите режими, пропускателната дарба на граничните контролно-пропускателни пунктове, добави той.

Министър Милошев взе участие в кръгла маса на тематика " Туризъм в Северозападна България " дружно с кметове на общини и представители на туристическия отрасъл от района. На срещата бяха заложени въпросите за ролята на страната и на институциите за реклама на туристическия артикул, който се основава във Видинско, както и за забавените заплащания още от 2022 година за настаняването на жителите от Украйна със статут на краткотрайна протекция.

Балнео-лечебният туризъм за Видин има голям капацитет, тъй като има тези дадености, и следва да се развие, означи министър Милошев. И добави, че може да се случат доста положителни неща, изключително по река Дунав, която той назова " автомагистралата непосредствено до сърцето на Европа ".

В рамките на визитата си министърът на туризма ще посети Кула и Белоградчик, а по-късно ще прегледа културно-историческите забележителности на Видин. Утре визитата му продължава със срещи с представителите на туристическия бранш и локалната власт в Монтана и Враца, оповестява Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР